Tips om minder kritisch te zijn

Heb je dat ook weleens: dat je tijdens het douchen opeens bedenkt wat je eigenlijk had moeten zeggen. Een veel beter weerwoord of een argument waarmee je de discussie had kunnen winnen. En je baalt ervan, omdat je kritisch bent naar jezelf. Desondanks is het niet altijd nodig om constant te bedenken hoe je het beter had kunnen doen. Je hoeft niet altijd kritisch te zijn op de acties die je uitvoert. Klinkt gemakkelijk, maar het daadwerkelijk doen is altijd complexer. Want hoe kan je minder kritisch zijn in het leven en met name naar jezelf? Wij geven je een aantal korte tips.

Tip 1: Stop met vergelijken
Iedereen kent het wel: de buurvrouw die drie keer per week sport en een topconditie heeft, die verre neef die het helemaal gemaakt heeft als consultant en je beste vriend met een fantastische relatie. “Was ik maar zo”, “Had ik het maar anders gedaan..” Gedachten die constant rondspoken in je hoofd, je hebt er niks aan! Ben je daadwerkelijk ontevreden over een bepaalde situatie in je leven, kan je natuurlijk altijd proberen om hier iets aan te veranderen. Bedenk hierbij wat haalbaar is. Je hoeft niet van bankhanger naar topsporter te gaan, maar je kan ook eerst beginnen met elke dag een half uurtje wandelen.

Tip 2: Wees trots op wie je bent
Het is goed om af en toe stil te staan bij de dingen die je in je leven al hebt bereikt. Het kan verleidelijk zijn om constant meer te willen en je te focussen op de dingen in je leven die je nog niet hebt bereikt. Dat maakt je echter niet gelukkiger. Sterker nog, het verlaagt je zelfbeeld. Merk je dat deze negatieve gedachten je laten malen? Schrijf dan een lijstje op met dingen die je vandaag, afgelopen week of afgelopen maand hebt gedaan. Het hoeft niet groot te zijn, maar je staat versteld van alle dingen die je ongemerkt al op je lijst kan zetten. Van het plannen van je droomvakantie tot het drinken van minder frisdrank, wees trots op je eigen ontwikkelingen en het zal een positief effect hebben op je dagelijks leven. Hoe groot of klein deze ook zijn. Je voelt je zo beter over jezelf en straalt dat dan ook uit.

Tip 3: Nobody is perfect, ook jij niet!
Perfectie nastreven, iets waar menig mens mee bezig kan zijn. Een duiveltje op je schouder die zegt dat het op werk goed moet gaan, met het gezin alles op rolletjes moet lopen en ook met je vrienden moet het altijd gezellig zijn. Maar laat dit ‘moeten; eens wat meer los, niet alles hoeft altijd perfect te gaan. Want ieder mens heeft zo zijn pieken en dalen. Probeer eens in de spiegel te kijken en omarm je imperfecties, van zowel de binnen- als buitenkant. Je bent mooi zoals je bent. Tover een glimlach op je gezicht en accepteer wat voor geweldig mens je bent.

In sommige gevallen is het echter wel slim om kritisch te zijn. Zo ook bij het verkopen en/of kopen van een huis. Wij bieden een ongeschreven garantie voor kwaliteit en bieden een hoge mate van betrokkenheid. Ga samen met onze kritische blik op zoek naar jouw droomhuis! Vragen? Stuur ons gerust een terugbelverzoek via de volgende link.

Vragen?

Stuur een terugbelverzoek

Stuur een bericht