Betrokkenheid

Een nieuw huis, een grotere auto of een dure designertas. Voordat je een grote aankoop doet, begin je met oriënteren en ga je op zoek naar een merk of onderneming die jouw wensen het beste kan vervullen. Na vele afwegingen weet jij het zeker. Je voelt je gehoord, wordt goed geholpen en besluit om een aankoop te doen; een prachtige nieuwe auto en als je auto een beurt nodig heeft, denk jij terug aan de excellente service van het bedrijf waar je de auto hebt gekocht en besluit je nogmaals met ze in zee te gaan. In die keuze speelt het gevoel van betrokkenheid een grote rol, maar hoe werkt dat nou eigenlijk precies? 

Wat betekent betrokkenheid?
Op het moment dat jij je betrokken voelt, betekent dit dat je je verbonden voelt met het bedrijf. Van goede klantenservice tot een persoonlijke band met de werknemers, je komt graag terug bij het bedrijf. Op het moment dat de zaken iets slechter gaan, besluit je om extra fooi te geven en als jouw favoriete parfum is uitverkocht, dan heb je hier begrip voor. Bedrijven kunnen klanten betrokken maken met kleine dingen zoals een persoonlijke uitnodiging voor een magazijn uitverkoop, maar ook juist hele bijzondere acties kunnen ervoor zorgen dat jij je betrokken voelt. Zo deed het restaurant Morton’s Steakhouse dit door een klant op te wachten op het vliegveld met hun bekende biefstuk, alleen maar omdat hij/zij hierom vroeg via een tweetje! 

Volgens onderzoek van The Harvard Business Review kun je jezelf op drie niveaus verbonden voelen met een bedrijf; rationeel, emotioneel of structureel. Als je een aankoop doet op rationeel niveau ben je gefocust op de kosten en maak je een weloverwogen afweging. Op emotioneel niveau ben jij als klant gefocust op het imago van een bedrijf. Je wordt enthousiast van de projecten die een bedrijf uitvoert, wilt reageren op alle social media berichten en rent direct naar de winkel op het moment dat er een nieuwe collectie binnen is. Ben jij verbonden op emotioneel niveau en vind jij milieu een belangrijk onderwerp? Dan voel jij je aangetrokken tot een bedrijf die dit ook als kernwaarde heeft. Je kiest dan bijvoorbeeld voor Ekoplaza in plaats van Albert Heijn. Als jij een aankoop doet op structureel niveau word jij aangetrokken door een abonnementsvorm of contract. Zoals koffie-cups van de Koffiejongens en scheermesjes van Estrid. Maandelijks ontvang jij op een handige manier zo jouw bestelde producten op de deurmat. 

Wat kan je zelf doen om betrokken te raken?
Hoewel het eigenlijk de taak is van een bedrijf om betrokken klanten te creëren, kan jij ook van jezelf een betrokken klant maken. Bedrijven zelf doen dit bijvoorbeeld door persoonlijke felicitaties met een kortingscode of een spaarkaart. Zo heeft de Bijenkorf ook een speciaal ‘Membership’ gemaakt. Als klant krijg je exclusieve masterclasses, een stylist tot je beschikking en andere speciale memberaanbiedingen. Maar wat kan jij zelf precies doen? Als klant kan je beginnen met het volgen van jouw favoriete bedrijf op social media kanalen. Door de Instagram Posts en de Facebook Stories blijf je constant op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, uitverkoop en toffe projecten. Daarnaast kan je ervoor kiezen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, zo weet je zeker dat je het nieuwe aanbod niet mist! 

Ben jij op zoek naar een betrokken makelaar waar jij je op je gemak voelt en waar je graag terug wil komen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vinden het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met onze klanten en zo betrokken te zijn. Wij willen onze klanten leren kennen en gaan zo op zoek naar de plek waar u zich het meeste thuis voelt. Via deze link kan u een kennismakingsgesprek boeken. Tot snel!

Vragen?

Stuur een terugbelverzoek

Stuur een bericht